Άρτα

Η πόλη της Άρτας, που βρίσκεται στο κέντρο της Ηπείρου, καλωσορίζει τους επισκέπτες για να ανακαλύψουν έναν ιστό πολιτισμού, ιστορίας και γραφικής ομορφιάς. Κάντε μια βόλτα στη γραφική Παλιά Πόλη και ανακαλύψτε ιστορικά διαμάντια όπως το Πέτρινο Γεφύρι της Άρτας.

Το κατάφυτο περιβάλλον προσφέρει ευκαιρίες για υπαίθριες εμπειρίες, όπως χαλαρές βόλτες στα γαλήνια νερά του ποταμού Άραχθου αλλά και πεζοπορία στα Τζουμέρκα. Οι λάτρεις της φύσης θα βρουν τον παράδεισο στην Άρτα και γύρω από αυτή με τα γραφικά τοπία της, που περιλαμβάνουν τους εντυπωσιακούς δίδυμους καταρράκτες κοντά στο ομώνυμο χωριό Καταρράκτης Άρτας.

Ανακαλύψτε την ουσία της ηπειρώτικης φιλοξενίας καθώς ελίσσεστε στα πλακόστρωτα σοκάκια, όπου θα συναντήσετε γραφικά καφέ και αυθεντικές ταβέρνες. Η Άρτα είναι μια συναρπαστική τοποθεσία που προσφέρει ένα ταξίδι στο χρόνο και την ομορφιά της φύσης.

Άρτα

Άρτα

Δές Οδηγίες

Τι να κάνεις

01

Επισκέψου το διάσημο Γεφύρι της Άρτας

Ανακαλύψτε το περίφημο πέτρινο γεφύρι της Άρτας, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου για αιώνες. Κάντε μια βόλτα στη γέφυρα και απολαύστε τη γραφική θέα στον ποταμό Άραχθο.

02

Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Εξερευνήστε το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας για να μάθετε περισσότερα για την πλούσια ιστορία της περιοχής. Εξερευνήστε προϊστορικά αντικείμενα όπως εργαλεία, κεραμικά και γλυπτά και αποκτήστε γνώσεις για την πολιτιστική ιστορία της περιοχής από ενδιαφέρουσες εκθέσεις.

03

Εξερευνήστε το Βυζαντινό Μοναστήρι της Βλαχέρνας

Το Βυζαντινό Μοναστήρι της Βλαχέρνας είναι κρυμμένο σε μια ήσυχη ύπαιθρο όχι μακριά από την Άρτα. Θαυμάστε τις περίτεχνες τοιχογραφίες και την εκπληκτική αρχιτεκτονική του μοναστηριού και απολαύστε την ήρεμη ατμόσφαιρα αυτής της σημαντικής ιστορικής τοποθεσίας.

04

Εξερευνήστε τη φυσική ομορφιά των δίδυμων καταρρακτών στο χωριό Καταρράκτης

Ένα κόσμημα κρυμμένο στη μέση του δάσους, ο Καταρράκτης βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Άρτα. Για να φτάσετε εκεί και να απολαύσετε το γαλήνιο περιβάλλον, κάντε ένα σύντομο ταξίδι μέσα από την πλούσια βλάστηση του γύρω δάσους. Οι δίδυμοι καταρράκτες, πραγματικό θαύμα της φύσης, βρίσκονται 7 χλμ. από το χωριό Καταρράκτης.

05

Εξερευνήστε τα αρχαία ερείπια της Αμβρακίας

Στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η Άρτα, στις όχθες του ποταμού Άραχθου, βρισκόταν η Αμβρακία, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας. Εξερευνήστε τα περίχωρα της Άρτας για να βρείτε τα ερείπια της Αμβρακίας. Ανακαλύψτε τα ερείπια παλαιών τειχών, ναών και άλλων κτιρίων που παρέχουν πληροφορίες για την πλούσια ιστορία και την αρχαιολογική σημασία της πόλης.

Ιδέες

Η Άρτα στα Καλύτερά της!

Η Άρτα προσφέρει στους επισκέπτες πολλές ευκαιρίες για εξερεύνηση με την πλούσια ιστορία της, το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον και πολιτιστικό πλούτο της.

Εξερεύνησε επίσης...

preveza

Πρέβεζα

Ζαγοροχώρια

Ηγουμενίτσα

Τζουμέρκα

Ιωάννινα