Ηγουμενίτσα

Κατά μήκος της γραφικής βορειοδυτικής ακτής της Ελλάδας, η Ηγουμενίτσα είναι παραθαλάσσια πόλη που συνδυάζει επιδέξια τη γοητεία της θάλασσας με πολλές επιλογές σε απόσταση αναπνοής.

Σημαντικό λιμάνι επαφής Ελλάδας – Δυτικής Ευρώπης και επίσης το δυτικό τέρμα της Εγνατίας Οδού. Αν και ανακατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, η τοποθεσία ήταν κατειλημμένη από την προϊστορική εποχή, σύμφωνα με αρχαιολογική μελέτη, και χρησίμευε ως μόνιμη τοποθεσία τόσο για τις ελληνικές φυλές όσο και για τους ξένους εισβολείς. Μια σημαντική διαδρομή που συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία, υποδέχεται τους επισκέπτες με μια γραφική ακτογραμμή γεμάτη με καφέ και ψαρόβαρκες.

Πέρα από το λιμάνι της, η Ηγουμενίτσα αποκαλύπτει ιστορικές λεπτομέρειες, ζωντανή ζωή στους δρόμους και την προοπτική των γραφικών παραλιών γύρω, προσκαλώντας τους επισκέπτες να ξεκινήσουν μια περιπέτεια.

Ηγουμενίτσα

Ηγουμενίτσα

Δές Οδηγίες

Τι να κάνεις

01

Ιστορικοί χώροι στην Ηγουμενίτσα

Η Ρωμαϊκή Βίλα στο Λαδοχώρι, το κάστρο στην Ηγουμενίτσα, το Δασύλιο στο κέντρο της πόλης και ο Πύργος Ραγίου από την Τουρκοκρατία —που βλέπει στην κορυφή ενός λόφου στην πεδιάδα Ράγιου-Κεστρίνης— είναι όλα όσα πρέπει να δείτε. Μέσα από εκθέσεις ευρημάτων και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το αρχαιολογικό παρελθόν της Θεσπρωτίας, από την Προϊστορική εποχή έως τη Βυζαντινή περίοδο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, ένα σύγχρονο κτίριο (2009) που βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο.

02

Παραλία Δρεπάνου

Η παραλία στο Δρέπανο-Μακρυγιάλι, μια υπέροχη έκταση 4 χιλιομέτρων, βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που αναζητούν μια γρήγορη απόδραση σε ένα ήσυχο περιβάλλον και οι οικογένειες το αγαπούν ιδιαίτερα λόγω των δομημένων εγκαταστάσεων του, που περιλαμβάνουν εστιατόρια και θαλάσσια σπορ, και τις καθαρές, ρηχές θάλασσες του.

03

Λιμάνι Ηγουμενίτσας

Κάντε μια βόλτα στον πολυσύχναστο τερματικό σταθμό των πλοίων στον ελεύθερο χρόνο σας. Παρατηρήστε τα πλοία που πηγαίνουν από την Ηγουμενίτσα προς την Ιταλία και άλλα ελληνικά νησιά.

04

Κέντρο Πόλης & Τοπική Κουζίνα

Ανακαλύψτε το πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, το οποίο φιλοξενεί πολλά καταστήματα, ταβέρνες και καφέ. Απολαύστε την τοπική ατμόσφαιρα και δοκιμάστε κάποια αυθεντική ελληνική κουζίνα.

05

Φωτογραφίες την ώρα του Ηλιοβασιλέματος

Απολαύστε τη μαγευτική θέα του ήλιου που δύει από κομβικές τοποθεσίες στην Ηγουμενίτσα, ιδιαίτερα εκείνες που είναι υπερυψωμένες ή κοντά στην παραλία.

Ιδέες

Εξερεύνησε επίσης...

preveza

Πρέβεζα

Ζαγοροχώρια

Ηγουμενίτσα

Τζουμέρκα

Ιωάννινα