Δραστηριότητες Νερού

Μοναδικές εμπειρίες σας περιμένουν στην Ήπειρο και τους καλοκαιρινούς μήνες για να ανακαλύψετε τους υποθαλάσσιους θησαυρούς της με μια πληθώρα δραστηριοτήτων στα κρυστάλλινα νερά της.

Όποια και αν είναι η επιθυμία σας- καγιάκ σε λίμνες, ράφτινγκ στα νερά των ποταμών ή κολύμβηση σε φυσικές πισίνες ή υπέροχες παραλίες- η Ήπειρος είναι εδώ για να σας προσφέρει όσα έχετε ονειρευτεί για τις διακοπές σας.

01

Ράφτινγκ στον Βοιδομάτη

Ο ποταμός Βοϊδομάτης διασχίζει το μαγευτικό φαράγγι του Βίκου μέσα από ένα πανέμορφο σκηνικό με γέρικα πλατάνια στις όχθες του και ιστορικά πέτρινα γεφύρια πάνω από τα κρυστάλλινα νερά του. Μετά από μια φανταστική διαδρομή 0 Βοϊδομάτης ενώνει τα καθαρά του νερά με τον ποταμό Αώο κοντά στην Κόνιτσα.

Η γέφυρα της Αρίστης, που βρίσκεται κοντά στο γραφικό ομώνυμο χωριό, είναι η αρχή και το τέλος για τις εκδρομές όσων λατρεύουν το ράφτινγκ και του καγιάκ. Αυτό το μονοπάτι μήκους 5 χιλιομέτρων προσφέρει μια υπέροχη βόλτα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, φυσικές πηγές, καταρράκτες και ιστορικά πέτρινα γεφύρια, όλα στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Βίκου-Αώου. Για τους τολμηρούς, μια δροσερή βουτιά στα αναζωογονητικά νερά είναι ακόμη ένα συναρπαστικό στοιχείο στην περιπέτεια, δημιουργώντας μια ανάμνηση παντοτινή. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα θελήσετε να επιστρέψετε και να ζήσετε ξανά την εμπειρία αυτή στο μαγευτικό περιβάλλον, καθιστώντας τον ποταμό Βοϊδομάτη μια must τοποθεσία για όλους.

02

Ράφτινγκ στον Άραχθο

Η Ήπειρος προσφέρει μια πληθώρα από δραστηριότητες στο νερό που ταιριάζουν σε όλες τις προτιμήσεις και τα επίπεδα δεξιοτήτων.

Ο επιβλητικός Άραχθος, ποταμός με ιστορία και μοναδική ομορφιά, διασχίζει εντυπωσιακά μερικές από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας. Διανύοντας μια επιβλητική διαδρομή ανάμεσα από τα καταπράσινα βουνά Λάκμο και Μιτσικέλι, φτάνει στον Αμβρακικό κόλπο. Κατά μήκος του ταξιδιού του, ο Άραχθος χαράσσει μοναδικά και εντυπωσιακά φαράγγια, χαρίζοντας στους επισκέπτες του αξέχαστες στιγμές και εμπειρίες. Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη και για όλους και υπόσχεται έντονες συγκινήσεις και αναπάντεχες ανακαλύψεις.

03

Καγιάκ, SUP & Πολλά Ακόμη

Με το δίκτυο των ποταμών και λιμνών της μέσα σε μαγευτικά ορεινά τοπία και ακτές η Ήπειρος προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για τους λάτρεις της των θαλάσσιων σπορ όλων των επιπέδων.

Είτε είστε λάτρεις του ράφτινγκ, είτε του καγιάκ στην Ήπειρο πάντα θα βρείτε μοναδικούς τρόπους για να γνωρίσετε τη φυσική ομορφιά και τα θαύματα της περιοχής.

Μερικές από τις πιο διάσημες εμπειρίες:
– Αχέρωντας (Stand Up Paddleboarding, Καγιάκ κ.α.).

– Stand Up Paddleboarding, καγιάκ κα. σε αρκετές παραλίες στα Σύβοτα, την Πέρδικα & την Πάργα.

– Καγιάκ στις παραλίες Πρέβεζας, Αμμουδιάς και Βράχου.

– Καγιάκ στη λίμνη των Ιωαννίνων

04

Θαλάσσιες Ξεναγήσεις & Ενοικίαση Σκάφους

Σύβοτα: Σε μια εκδρομή με τουριστικό πλοίο στα Σύβοτα, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν διάσημες παραλίες όπως η Πισίνα και το Διαπόρι. Επιπλέον, μπορεί κάποιος να εξερευνήσει γειτονικά νησιά, όπως τον Άγιο Νικόλαο, το Μαύρο Όρος και το Μουρτεμένο, καθώς και θαλάσσιες σπηλιές όπως το Σπήλαιο Παπανικολή, που φημίζεται για τα μαγευτικά γαλάζια νερά και τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς.

Πάργα: Όμορφες παραλίες με χρυσαφένια άμμο και κρυστάλλινα νερά μπορείτε να βρείτε κατά μήκος της γραφικής ακτογραμμής της Πάργας με σκάφος. Μερικές από αυτές τις παραλίες είναι η παραλία Βάλτος, η παραλία Λύχνος και η παραλία Σαρακίνικο. Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν γειτονικά νησιά, όπως το νησί της Παναγίας αλλά και πιο μακρυά τα νησάκια των Παξών και Αντίπαξων, που φημίζονται για το πράσινο και τους μυστικούς όρμους τους. Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν θαλάσσια σπήλαια το Σπήλαιο της Αφροδίτης με τα καταγάλανα νερά.

Πρέβεζα: Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τη γοητευτική ακτογραμμή του Ιονίου και να βρουν τις κρυμμένες ομορφιές του ενώ κάνουν εκδρομή με καραβάκι στην Πρέβεζα. Ένα ταξίδι κατά μήκος του Αμβρακικού Κόλπου είναι ένα από τα κυριότερα σημεία, που προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν το εντυπωσιακό φυσικό μεγαλείο της περιοχής, το οποίο περιλαμβάνει κατάφυτο περιβάλλον, ήρεμα νερά και μια ποικιλία ειδών ψαριών κ.α. Οι απομονωμένες παραλίες και τα γραφικά νησιά, όπως η Λευκάδα, είναι σίγουρα μια τέλεια επιλογή για να κάνετε το ταξίδι σας ακόμη καλύτερο. 

05

Kite Surfing & Και Άλλα Extreme Σπορ

Με τις συναρπαστικές της παραλίες για σέρφινγκ, η Ήπειρος προσελκύει σέρφερ κάθε επιπέδου. Ένα πολύ γνωστό σημείο είναι η παραλία Βράχου-Λούτσας, η οποία φημίζεται για τα κύματα και τους ανέμους, που την κάνουν ιδανική. Η παραλία Κανάλι είναι μια άλλη δημοφιλής τοποθεσία όπως επίσης και η Καστροσυκιά είναι εξαιρετικά μέρη για να κάνετε kite-surfing!

Τέλος, η μεγάλη αμμώδης παραλία Μονολίθι προσφέρει ιδανικές συνθήκες για σέρφινγκ, η οποία θεωρείται και η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία στην Ευρώπη.

Μερικές διάσημες ακόμη εμπειρίες στις περισσότερες από τις παραπάνω παραλίες είναι το και Parasailing & Paragliding, αλλά και σκι στο νερό &όπως και Jetski. Αντίστοιχες επιλογές μπορείτε να βρείτε και στα Σύβοτα και στην Πάργα.